Selecteer een pagina

Over

Hi! Ik ben Annelon Geluk

Ik ben het gezicht achter Kunstclub. Creativiteit loopt als een rode draad door mijn leven heen. Als kind werd ik blij van tekenen, schrijven en knutselen.

Ik kom uit een kunstzinnig gezin en ben opgegroeid in de polder. Ik was een verlegen meisje met sproetjes en rossig haar dat graag tekende. Ik deed mijn best om netjes te schrijven en vond schrijven en handvaardigheid de leukste vakken. Ik leerde de jonge kinderen uit de straat hoe zij iets konden tekenen of knutselen.

Het allerliefst help ik mensen met kunst. De opleiding tot beeldend therapeut was daarmee een logische stap voor mij. Ik heb na mijn HBO- opleiding 1,5 jaar als pedagogisch medewerker gewerkt in de buitenschoolse opvang. Ik vond het superleuk om creatief bezig te zijn met de kinderen. Maar ik vond het erg jammer dat hier zo weinig tijd voor was. Ik wilde dit veel meer doen! Daarom besloot ik toen ik 22 jaar was om mij in te schrijven bij de KVK.

Als kind was het mijn droom om juf te worden. Maar ik zag het tijdens mijn puberteit niet zitten om voor een klas van 30 kinderen les te geven. Met een andere route dan ik van tevoren had gedacht (door beeldend therapeut te worden) ben ik alsnog juf geworden! Ik gaf het allerleukste vak en ook nog eens voor meestal halve klassen. Zo had ik echt genoeg aandacht voor alle kinderen.

Ik heb zeven jaar als kunstdocent met veel plezier kunst- en cultuurlessen aan kinderen gegeven. Die blije en verwonderde gezichten als ze erachter kwamen wat ze zelf konden maken zijn goud waard. In mijn lessen konden kinderen even ontspannen. Uit hun hoofd en in hun handen.

Ik gaf als vakleerkracht les aan kleinere groepen, dit vond ik ideaal. Zo kon ik ieder kind voldoende aandacht geven.

In 2020 kon ik niet meer op scholen lesgeven, omdat ik als freelance docent werkte. Dit was voor mij de aanleiding om te beginnen met het opnemen van video’s. Door de video’s kon ik de kinderen alsnog bereiken. Ik bedacht creatieve opdrachten die de kinderen konden doen met materialen in en rondom huis.

In dat jaar begon ik ook met het maken van knutselpakketten voor de buitenschoolse opvang. Ik heb 2,5 jaar voor iedere schoolvakantie doe-het-zelf pakketten ontwikkeld, waarmee de kinderen mooie dingen leerden maken van natuurlijke materialen.

Inspiratie

Ik kom regelmatig in de natuur, waar ik inspiratie opdoe voor creatieve activiteiten. Als ik bijvoorbeeld eikels en dennenappels zie, dan heb ik meteen een idee wat je ermee kunt knutselen. Ik word blij van de natuur en alles wat het ons te bieden heeft. De materialen kun je gebruiken om mee te knutselen en de natuur zo ook in je huis te halen. Ik heb de neiging mijn atelier vol te stouwen met materialen waar ik nog eens wat van wil maken. Het is heel leuk om veel ideeën te krijgen van materiaal, maar praktisch is het niet altijd. 😉 

Natuurlijke materialen

Naast mijn persoonlijke voorkeur voor natuurlijke materialen heeft het nog een andere oorzaak. Ik geloof in een duurzame manier van knutselen, waarbij niet allerlei plastic en verbruiksmaterialen worden gebruikt. Als ik zie hoeveel knutselmaterialen in de winkel alleen maar uit plastic bestaan, dan krimp ik een beetje ineen. Dit kan echt anders. Je kunt best eens wat plastic gebruiken bij het knutselen, maar er is nog een wereld aan mooie natuurlijke materialen!

Het knutselen met alleen maar plastic geeft mij een kil gevoel. De kleuren zijn vaak erg fel en onnatuurlijk. Dan heb ik het over knutselfoam, pompons, plastic klei etc. Hiervoor zijn allemaal andere opties te bedenken met een meer natuurlijke aard. Dit voelt ook anders aan in de handen van kinderen en zorgt voor een andere beleving.

Ik geloof dat iedereen creatief is

Creatieve lessen van juf annelon zijn een feestje

jaar ervaring als kunst- en cultuur docent

basisscholen in den haag en omstreken

leerlingen kunstles gegeven

knutselpakketten gemaakt voor de bso

Een paar weetjes over mij:

Naast creatief bezig te zijn vind ik het leuk om te koken. Lekkere recepten uitzoeken en zelf experimenteren.

Ik ben dol op Lindt chocolade. Mijn favoriet zijn de Lindor melkchocolade ballen. Heerlijk!

Als ik niet in mijn atelier zit te werken, ben ik een rondje aan het fietsen of wandel ik door het bos. Ik geniet van het bos en mijn favoriete kleuren zijn in het bos te vinden. Ooit woon ik in een huis in het bos.

Ik heb sprookjes geschreven en geïllustreerd voor het boek ‘Sprookjes van geluk’ dat ik samen met tekstschrijver André Hörmann heb uitgegeven.

Wat leuk dat je mijn verhaal hebt gelezen. Je hebt nu een helder beeld van wie ik ben en waar ik vandaan kom.

Ik ben heel benieuwd naar wie jij bent. Wil je vrijblijvend kennis maken, stuur mij dan een mail naar annelon@kunstclub.nl of vul het contactformulier in.